Doi curieri de la o firmă transportatoare de colete din Germania, au furat bunuri de 25.000 € din pachetele pe care moldovenii le transmiteau acasă.

Doi modoveni, folosind acte de identitate românești false, s-au angajat în calitate de curieri la o companie transportatoare de colete din Germania, de unde au sustras bunuri materiale și anume telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în sumă totală de aproximativ 25 000 de euro, transmite echipa.md

Aceștia se angajaseră la muncă acolo în luna decembrie 2018. Însă, la revenirea lor în țară, zilele trecute, în baza informației parvenite de la autoritățile din Germania, oamenii legii din Moldova au desfășurat în privința lor acțiuni de investigație. Prin urmare, de la aceștia au fost ridicate telefoane mobile, aparataj electric, haine și încălțăminte de brand, în temeiul bănuielii rezonabile că ar proveni din activitatea infracțională pentru care sunt cercetați.

Astfel, urmare a măsurilor și acțiunilor procesual penale desfășurate la 13 noiembrie curent, de către procurorii PCCOCS, în cooperare cu ofițerii Direcției generale urmărire penală a IGP și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a INI, la domiciliul unui figurant au fost depistate și ridicate actele de identitate false utilizate la comiterea infracțiunii menționate, precum și mijloace bănești obținute din activitatea criminală. Iar o parte din bunurile sustrase au fost ridicate de către angajații Serviciul Vamal în momentul trecerii peste frontiera vamală a bunurilor, care au evitat să le declarare autorităților vamale.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 5 ani, pentru folosirea documentelor oficiale false. Iar în cazul transferării materialelor acumulate în Germania pentru infracțiunea de furt, aceștia riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la 12 ani.

Sperăm că v-a plăcut știrea! Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul. Susține echipa ziuadeazi.md. Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul. Vă mulțumim!.