Aduceau haine şi încălţăminte din Turcia, prin contrabandă, şi le vindeau în Capitală.

Este schema pusă la cale de doi bărbaţi şi o femeie din municipiul Chişinău, care, acum, sunt cercetaţi penal pentru infracţiunea comisă.

Potrivit TVR Moldova, gruparea a fost anihilată în urma unei operaţiuni a procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), în comun cu serviciile specializate ale Vămii. Suspecţii au fost monitorizaţi pe parcursul câtorva luni de zile, stabilind-se modul de operare al acestora, punctele de aprovizionare, depozitare şi comercializare.

Potrivit informaţiilor acumulate, mărfurile de contrabandă erau introduse în ţară prin intermediul unui microbuz de pasageri şi colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi, repartizate unor comercianţi din Chişinău.

Informaţiile s-au adeverit în urma unui filtru organizat de serviciile operative la postul vamal ”Giurgiuleşti” – pe unde se cunoştea că va trece microbuzul folosit de suspecţi. În cadrul controlului efectuat asupra vehiculului, au fost depistaţi mai mulţi saci cu articole vestimentare şi de încălţăminte, care nu erau indicate în declaraţia vamală depusă de şofer.


Imediat după această depistare, procurorii PCCOCS şi ofiţerii subdiviziunilor specializate ale Vămii au descins la mai multe adrese din Capitală. Percheziţii au fost efectuate la domiciliile, depozitele şi magazinele deţinute de suspecţi. Aici au fost depistate loturi impunătoare de haine şi încălţăminte, fără acte de provenienţă.

Valoarea loturilor ridicate în cadrul reţinerilor operate este estimată la peste 2,5 milioane de lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani.