Patru tineri dintre, care doi minori, cu vârstele cuprinse între 13 ani și 22 ani, originari din r. Ialoveni și Cahul, au fost reținuți la Chișinău, fiind suspectați de comiterea unui furt din automobil și răpirea mijlocului de transport.

Polițiștii au fost alertați de către reprezentanții unui magazin de electocasnice amplasat pe str. Iurii Gagarin, comunicând că automobilul de model Dacia Logan, care le aparține, a fost răpit din parcare. 

Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea circumstanțelor. În cadrul acțiunilor de urmărire penală întreprinse de polițiști la fața locului, automobilul a fost depistat la câteva sute de metri de la locul unde era parcat. 

Ulterior în urma examinării automobilului polițiștii au stabilit că unitatea de transport răpită a fost accidentată și prin forțarea lacătului de la ușă din interior au fost sustrase  mai multe instrumente destinate pentru asamblarea aparatelor de aer condiționat, suma acestora fiind estimată la 16 415 lei.

Astfel în urma măsurilor de investigație întreprinse de polițiști indivizii au fost identificați și reținuți fiind conduși în inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția cu lux de amănunte, relatând cum au comis infracțiunile și că instrumentele nu au reușit să le vândă comunicând unde le-au ascuns. Ulterior acestea au fost ridicate și urmează a fi returnate proprietarului.

În acest context au fost inițiate două cauze penale care sunt examinate prin prisma art. 186, 192/1 CP RM ,,Furt” și ,,Răpirea mijlocului de transport”. Suspecții fiind cercetați în stare de libertate și conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 67 500 lei sau închisoare de la 1 la 4 ani.