Declarația de susținere a Guvernului nou investit, a Președintelui țării și a Parlamentului a fost semnată ieri, 13 iunie. Aceasta a fost semnată de către 10 consilieri sătești și primarul satului, Nicolae Savilenco.

„În contextul evenimentelor politice din Republica Moldova, noi consilierii satului Roșu, exprimăm sprijinul deplin pentru Președintele Republicii Moldova Igor Dodon, ales direct de popor, Parlamentul RM ales democratic pe 24 februarie 2019, în frunte cu Zinaida Greceanîi, majorității parlamentare formate legitim pe 8 iunie, cât și noului Guvern al Republicii Moldova condus de Prim-ministrul Maia Sandu” se spune în declarație.

Totodată, potrivit declarației , aleșii locali ai satului Roșu se obligă să respecte normele constituționale și actele normative emise de actualul parlament.


Precizăm că în urma Alegerilor Locale Generale, în consiliul sătesc Roșu au fost aleși14 consilieri: 4 reprezentanți ai Partidului Democrat, 4 ai PLDM, și 5 consilieri reprezentanți ai diferitor concurenți electorali. Primarul Nicolae Savilenco a candidat de pe listele PLDM.