Pe 27 august, de Ziua Independenței,la Cahul vor avea loc un șir de activități culturale și artistice.

Programul zilei va începe la 8:30 cu depuneri de flori la bustul lui Ștefan cel Mare din scuarul IP Cahul.

La 9:00, în Piața Independenței, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii cu o paradă Militară, parada Familiilor și Parada Portului Popular. de la 10:00, tot în Piață va începe un spectacol muzical-coregrafic cu genericul „Familia mea - cuib de dor”.

Până seara, în Piața Independenței va avea loc o expoziție a meșterilor populari, iar de la 19:00, tot în Piața Independenței va începe un concert cu participarea colectivelor locale dar și a artiștilor din țară.

La 22: 00 sunt anunțate focuri de artificii.

Reamintim că pe 27 august 1991, a fost aprobată Declaraţia de Independenţă a Republicii Moldova care proclamă  solemn, în virtutea dreptului popoarelor la autodeterminare, în numele întregii populaţii a Republicii Moldova şi în faţa întregii lumi că “REPUBLICA MOLDOVA ESTE UN STAT SUVERAN, INDEPENDENT ŞI DEMOCRATIC, LIBER SĂ-ŞI HOTĂRASCĂ PREZENTUL ŞI VIITORUL, FĂRĂ NICI UN AMESTEC DIN AFARĂ, ÎN CONFORMITATE CU IDEALURILE ŞI NĂZUINŢELE SFINTE ALE POPORULUI ÎN SPAŢIUL ISTORIC ŞI ETNIC AL DEVENIRII SALE NAŢIONALE”.

Totodată, în Declaraţia de Independenţă se cere Guvernului Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste să înceapă negocieri cu Guvernul Republicii Moldova privind încetarea stării ilegale de ocupaţie a acesteia şi să retragă trupele sovietice de pe teritoriul naţional al Republicii Moldova.

Sperăm că v-a plăcut știrea

Ziuadeazi.md este singura sursă independentă de știri din Cahul care încearcă zilnic să vă informeze despre ceea ce se întâmplă aici, la Cahul.

Susține echipa ziuadeazi.md

Contribuția voastră lunara ne-ar ajuta să ne extindem și să oferim conținut informativ de calitate din și despre Cahul.

Vă mulțumim!

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});