Publică un anunț
piatasud.md

Poștașii din Cahul ar fi distribuit masiv ziarul de campanie a PSRM

sursa foto:jurnal.md

Angajații oficiilor „Poșta Moldovei” din raionul Cahul sunt antrenați în procesul de distribuire a ziarului electoral „Socialistul”, transmite jurnal.md.  

Despre acest ziar, deputatul Oazu Nantoi a informat azi opinia publică că a fost editat într-un tiraj de două milioane de exemplare. 

O parte din tiraj a fost încărcat în microbuze și a luat calea spre oficiile poștale din raioane în această noapte. Deputatul a precizat că este vorba de o fraudă masivă legată de utilizarea banilor publici și a resurselor administrative de către candidatul socialiștilor Igor Dodon.

Potrivit jurnal.md, angajații grădiniței Nr.8 „Prichindel” din orașul Cahul i-au informat că de câțiva ani sunt abonați la ziarul „Vocea Poporului”. Azi angajații poștei le-au adus ziarul împreună cu publicația „Socialistul”. și acest lucru s-a întâmplat nu doar la grădiniță, ci pe mai multe adrese deservite de oficiul central al poștei din Cahul.

Solicitată de Jurnal.md, directoarea grădiniței Angela Bogos, ne-a confirmat acest lucru. „Am fost foarte revoltată când am văzut că poștașul distribuie aceste ziare pline de falsuri. Am întrebat-o pe Nina de ce face acest lucru și mi-a spus că: „noi nu vrem, dar ne impun. Este un lucru inacceptabil într-un stat democratic”, a menționat directoarea grădiniței.

Pentru ziuadeazi.md, Angela Bogos a mai adăugat: „Din banii cu care au tipărit aceste ziare mai bine făceau o donație instituțiilor preșcolare: măști, dezinfectante și ceea de ce este nevoie stringent în perioada aceasta. O astfel de  donație era mult mai utilă decât ziarele”.

Solicitat de Jurnal.md, directorul oficiului poștal, Cahul, Constantin Bogos, a declarat că nu știe nimic despre acest proces.

„O să mă informez despre ce poștaș este vorba și atunci o să venim cu o reacție. Eu nu știu nimic despre faptul că cineva din ei ar distribui ziare”, a declarat precipitat Bogos. Totodată acesta ne-a informat cu nu au nici un contract de prestare servicii pe durata campaniei electorale cu vreun partid ori altul.

Articole similare