Publică un anunț
piatasud.md

PRĂPĂD în satul Alexandru Ioan Cuza din Cahul. Gospodării inundate și drumuri distruse de puhoaie /VIDEO

PRĂPĂD în satul Alexandru Ioan Cuza din Cahul. Gospodării inundate și drumuri distruse de puhoaie /VIDEO

Case inundate, culturi agricole distruse, drumuri spălate de ape, precum şi deconectări de la energie electrică. Asta a lăsat în urmă ploaia de joi noaptea în mai multe localităţi din ţară. Cele mai afectate sunt în sudul ţării, unde aversele au durat câteva ore, transmite publika.md

Precipitaţiile abundente au făcut ravagii în localitatea Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul, unde ploaia a compromis recolta oamenilor.

Şuvoaiele au spălat drumurile şi au înnămolit mai multe gospodării: „Magazine inundate, păsări, beciuri, totul este inundat. Intri în mâl până la genunchi. Poartă stricată, gard stricat”.

Apa a pătruns şi în beciurile oamenilor.

Potrivit vicepreşedintelui raionului Cahul, Ruslan Nedov, pe lângă satul Alexandru Ioan Cuza, şi localitatea Iujnoe a fost afectată de intemperie.

„Cât priveşte satul Alexandru Ioan Cuza, acolo a fost inundat podul. Astfel, a fost sistat transportul care face legătura între localităţile Alexandru Ioan Cuza, Etulia şi Cişmichioi. În satul Iujnoe au fost câteva gospodării inundate. De la ora şase a fost pompată apa din case”, a declarat preşedintele raionului Cahul, Ruslan Nedov.

Nedov susţine că urmează să fie creată o comisie specială pentru a evalua pagubele provocate de precipitaţiile abundente. Totodată, vineri dimineaţă, 13 localităţi din patru raioane ale ţării au rămas în beznă în urma ploilor. Potrivit principalului furnizor de enegrie electrică, fără lumină au rămas mai multe sate din raioanele Orhei, Criuleni, Străşeni şi Vulcăneşti.

Cele mai afectate au fost satele Puţintei, Morozeni, Curchi, Mălăieşti şi Tabăra Vatici din raionul Orhei. Motivele deconectărilor sunt copacii şi crengile căzute peste liniile de înaltă tensiune.

Articole similare