Publică un anunț
piatasud.md

Premier Energy ne îndeamnă să optăm de sărbători pentru decorațiuni econome

Premier Energy ne îndeamnă să optăm de sărbători pentru decorațiuni econome

De sărbători optează pentru decorațiuni econome și instalații electrice ornamentale sigure și eficiente din punct de vedere energetic, îndeamnă distribuitorul de energie electrică Premier Energy, transmite TVR Moldova.

Premier Energy promovează cultura eficienței energetice, stimulează şi încurajează clienții companiei în vederea utilizării responsabile şi eficiente a energiei electrice.

De ce este atât de importantă eficiența energetică?

Pe scurt, eficiența înseamnă „a obține mult cu puțin”, deoarece este vorba despre modul în care se utilizează cele mai puține resurse posibile pentru a obține un efect maxim. Eficiența energetică este arta utilizării celei mai mici cantități de energie (electricitate, gaz, motorină etc.) pentru a satisface nevoile noastre de lumină, căldură, frig și confort în general. Este ca și cum ai ospăta mai multe persoane, folosind o cantitate limitată de provizii, lucru pe care bucătarii calificați îl pot obține cu ușurință.

Putem obține eficiență prin tehnologii avansate (înlocuirea lămpilor convenționale cu LED-uri) sau prin bun simt, apropiind lumina de ziarul pe care îl citește o persoană într-o cameră. În ambele cazuri obținem același lucru: un ziar bine iluminat și un cititor mulțumit.

Eficiența energetică este esențială pentru formarea unei planete durabile. Motivul este că producerea și distribuirea energiei (sub formă de electricitate, gaz, lemn de foc sau căldură utilă) este costisitoare și are un impact puternic asupra mediului nostru înconjurător. Este posibil să existe „insule” de poluare și risipă de energie, dar acestea nu sunt sustenabile pe termen lung. Eficiența energetică va facilita tuturor oamenilor să se bucure de condiții decente și sănătoase de trai, valorificând cât mai mult energia.

Cum ne poate îmbunătăți viața eficiența energetică?

  • O casă care economisește energie economisește și o mulțime de bani.
  • Eficiența energetică contribuie la bunăstarea locuințelor noastre, deoarece combate deșeurile prin acțiuni inteligente, care contribuie la îmbunătățirea societății în multe feluri: o casă eficientă este întotdeauna mai bine menținută și oferă o viață mai satisfăcută persoanelor ce locuiesc în ea.
  • Eficiența energetică îmbunătățește mediul nostru înconjurător. Poți vedea în factura de energie electrică cantitatea de CO2 și deșeuri radioactive generate de fiecare kWh pe care l-ai consumat, dar nu uita și de multe alte componente poluante care se adaugă la aceste două elemente. Fiecare particulă de energie pe care o economisim contribuie direct la îmbunătățirea sănătății noastre și a planetei noastre.

Articole similare