Publică un anunț
piatasud.md

Premierul a solicitat demisia directorului Serviciului 112

Premierul a solicitat demisia directorului Serviciului 112

Premierul Dorin Recean a solicitat astăzi, demisia directorului Serviciului 112, după ce în urma intemperiei de la sfârșitul săptămânii trecute, două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți în apropiere de satul Coșcalia, raionul Căușeni, transmite MOLDPRES.

„În primul rând, vreau să exprim condoleanțe familiilor persoanelor decedate. Statul trebuie să se asigure că poate salva oameni chiar și atunci când ei își neglijează siguranța proprie. Până Procuratura se va clarifica cu situația din 26 și 27 noiembrie, solicit demisia directorului de la Serviciul 112. Așa am constatat că se ocupă doar de pasarea informației. În loc să ia cazul, să îl urmărească cap-coadă, să se asigure că problema este soluționată, să se asigure că lucrurile sunt duse până la capăt, el pur și simplu pasează informația”, a afirmat premierul la începutul ședinței de Guvern.

Totodată, Dorin Recean a solicitat ca de la 1 ianuarie 2024, atunci când Serviciul 112 va trece în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, să fie revizuite protocoalele și procesele care vizează activitatea acestuia.

Oamenii legii au anunțat luni, 27 noiembrie că două persoane au fost găsite fără suflare într-o mașină blocată în nămeți în apropiere de satul Coșcalia, raionul Căușeni. 

Articole similare