Publică un anunț
piatasud.md

Președintele Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R. Moldova la UE

Președintele Maia Sandu a semnat cererea de aderare a R. Moldova la UE

Președintele Maia Sandu a semnat  astăzi cererea de aderare a Republicii  Moldova la Uniunea Europeană

”Maturitatea unui popor se vede cel mai bine în vremuri grele. Ea se vede în decizii cumpătate, în echilibrul dintre libertate și responsabilitate. Cetățenii Republicii Moldova demonstrează lumii că sunt un popor matur. Maturizarea ne-a luat 30 de ani, cu eșecuri și pași înapoi. Acum cu lecțiile învățate noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea pentru viitorul nostru. Vrem să trăim pașnic în democrație și prosperitate”, parte a lumii libere, a punctat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Astăzi a fost semnată cererea de aderare la Uniunea Europeană care a fost adresată către Președintele Franței, Emmanuel Macron.

”Republica Moldova trebuie să aibă un parcurs European clar, cetățenii au ales această opțiune, ei văd viitorul țării în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să îi urmărim și suntem gata de acest lucru. Ne sprijinim susținerea instituțiilor europene care au fost alături de Moldova la bine și la greu în ultimii ani. Uniunea Europeană va arăta lumii întregi cât de mare e puterea democrației și libertății. Știm exact ce avem de făcut. Împreună vom fi mai puternici”, a declarat Maia Sandu.

Articole similare