Publică un anunț
piatasud.md

Prim-ministrul Dorin Recean încurajează investițiile în infrastructura locală pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în Cahul

Prim-ministrul Dorin Recean încurajează investițiile în infrastructura locală pentru îmbunătățirea condițiilor de viață în Cahul

Astăzi, prim-ministrul Dorin Recean a efectuat o vizită de lucru în Cahul, unde a accentuat importanța priorității îmbunătățirii condițiilor de trai pentru toți cetățenii, apelând la implicarea activă a primarilor și aleșilor locali în această misiune.

În cadrul întâlnirilor cu reprezentanții administrației publice locală, prim-ministrul a subliniat necesitatea investițiilor în modernizarea infrastructurii locale, având ca obiectiv creșterea standardelor de viață ale locuitorilor, prioritare fiind proiectele de asigurare cu apă și canalizare pentru fiecare localitate.

”I-am îndemnat pe reprezentanții administrației publice locale din Cahul să investească în modernizarea infrastructurii locale, pentru a crește standardele de viață a oamenilor, prioritare fiind proiectele de asigurarea cu apă și canalizare a fiecărei localități”, a punctat prim-ministrul, Dorin Recean.

În contextul eforturilor României de a adera la Uniunea Europeană, prim-ministrul a reiterat ideea construirii Europei acasă, prin colaborarea între administrația publică centrală și cea locală. „Investim în localitățile noastre pentru binele tuturor cetățenilor”, a declarat Recean, subliniind că în curând va fi lansat apelul pentru programul „Satul European”.

Prim-ministrul și-a exprimat încrederea în responsabilitatea crescută a primarilor și aleșilor locali, subliniind că Guvernul îi susține, oferindu-le toate resursele necesare pentru a face față provocărilor și pentru a contribui la dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale.

”Primarii și aleșii locali cunosc cel mai bine care sunt problemele oamenilor. Așteptările mele sunt ca ei să-și asume mai multe responsabilități, iar Guvernul îi susține și le oferă toate pârghiile necesare” a scris pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean.

Remintin că premierul Dorin Recean este într-o vizită de lucru în raionul Cahul unde are planificate vizite: în Crihana Veche, întâlni cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate ale Guvernului, satul Andrușul de Sus unde va inspecta proiectele implementate în cadrul programului „Satul European” și va merge la Centrul unificat de prestare a serviciilor din localitate.

Articole similare