Publică un anunț
piatasud.md

Prima ședință a CR Cahul – doar decizii organizatorice // VIDEO

Prima ședință a CR Cahul – doar decizii organizatorice // VIDEO

La 18 noiembrie a avut loc prima ședință a Consiliului raional Cahul din noua legislatură. În cadrul ședinței au fost înmânate mandatele de consilier și adoptate un șir de decizii organizatorice.

Ședința a fost condusă de decanul de vârstă a consiliului – Vasile Mihailov, care a început ședința în limba rusă, fiind asistat de cel mai tânăr consilier ales – Sergiu Drangoi.

Astfel au fost create 3 fracțiuni în Consiliu, Fracșiunea Blocului Electoral ACUM Platforma Da și PAS (13 membri); Fracțiunea Partidului Socialiștilor din Moldova (10 membri); și Fracțiunea partidului Democrat din Moldova (8 membri). Președinții fracțiunilor au fost aleși după cum urmează: Tatiana Seredenco (Blocul Electoral ACUM), Vasile Mihailov (PSRM) și respectiv Sergiu Drangoi (PDM). 

Reprezentanții partidelor PLDM, PPPN, PCRM și PP Șor, care au acces doar câte o persoană în consiliul raional Cahul, au declarat fiecare în parte că nu aderă la nici o fracțiune creată la această ședință. 

Totodată, aleșii locali au constituit comisiile de specialitate ale consiliului raional Cahul, componența nominală a acestora urmând să fie stabilită la viitoare ședință.

După ședința consiliului, Elena Bacalu (PDM) și Evghenii Osadcenco (PSRM) au făcut un șir de declarații în exclusivitate pentru ziuadeazi.md despre așteptările de la acest consiliu și care este situația cu formarea majorității în CR Cahul. h

Articole similare