Publică un anunț
piatasud.md

Primăria Cahul din nou „luată cu asalt” de comercianții din Piața Centrală

Primăria Cahul din nou „luată cu asalt” de comercianții din Piața Centrală

Circa 20 de comercianți au dat buzna peste Primarul orașului în dimineața zilei de 4 ianuarie, cerând să li se prelungească autorizațiile.

Comercianții, care își desfășurau activitatea în fața Centrului Comercial Balcan din Cahul, solicită prelungirea autorizațiilor de activitate care nu mai sunt emise de Primăria Cahul din luna septembrie a.c.

La mijloc este un conflict mai vechi și o hotărâre difinitivă a instanței de judecată prin care administrația publică urma să elibereze spațiul din această zonă pentru a asigura securitatea antiincendiară și accesul la clădirile aflate în perimetrul dat pentru autospeciale.

Cu toate că oamenii activau în condiții precare iar hotărârea instanței urma să fie executată de fosta administrație a orașului, conflictul a început în luna septembrie și a atins apogeul o dată cu sosirea anului nou. 

După circa o oră de discuții aprinse, Primarul orașului Nicolae Dandiș și comercianții au ajuns la o înțelegere că aceștia vor primi autorizațiile pentru comerț până nu vor fi create condiții în Piața Centrală iar ultimii vor părăsi zona o dată cu darea în exploatare a pavilioanelor noi. 

Cu toate acestea, decizia finală privind soluționarea problemei comercianților din acea zonă va aparține Consiliului orășenesc Cahul și aceasta urmează să fie luată la una dintre următoarele ședințe. 

La discuțiile cu comercianții, Primarul orașului a fost însoțit de juriștii primăriei Ștefan Mîndru și Mihai Crețu și de specialistul pe comerț și alimentație publică Aliona Zaporojenco. La disucții au participat și reprezentanți a 2 formațiuni politice reprezentante în Consiliul orășenesc: Sergiu Rența PP PN și Iurie Hodorogea PSRM. 

Precizăm că, nu este pentur prima dată când comercianții „atacă” primăria Cahul. Imediat după alegeri, persoanele care activau ilegal pe strada Mateevici din oraș de mai multe ori au organizat proteste spontane cerând autorizarea activității pe această stradă, solicitări rămase fără răspuns atât din partea arministrației orașului cât și din partea Consiliului orășenesc Cahul. 

Articole similare