Publică un anunț
piatasud.md

Primăria Leova va contesta legalitatea recepționării lucrărilor pentru construcția drumului către PTF Leova-Bumbăta

Primăria Leova va contesta legalitatea recepționării lucrărilor pentru construcția drumului către PTF Leova-Bumbăta

Un mesaj în acest sens a fost publicat de Alexandru Bujorean pe pagina sa de Facebook, după ce Ministrul Andrei Spînu a declarat că lucrările au fost finalizate.

„Recepția la terminarea lucrărilor pentru construcția drumului către PTF Leova-Bumbăta, a avut loc fără reprezentanții Primăriei Leova. Noi nu putem contrasemna un proces verbal de recepție a unui obiectiv asupra căruia planează bănuieli rezonabile privind volumele și costurile de realizare a acestuia” scrie primul de Leova Alexandru Bujorean.

Potrivit primarului, Primăria Leova și-a rezervat dreptul de a nu participa în comisia de recepție la terminarea lucrărilor, până la finalizarea investigației și prezentarea dovezilor plauzibile că la construcția acestui obiect important de infrastructură națională, nu au avut loc delapidări de fonduri publice.

„Ne rezervăm dreptul de a contesta legalitatea procesului de recepție și a nu participa la acesta, până la verificarea documentației tehnice, a devizelor de cheltuieli aferente contractului de execuție și a documentației aferente, dar și până la emiterea unei decizii pe marginea cauzei penale inițiate de Procuratura Anticorupție pe acest caz. Până atunci, Primăria Leova nu va semna nici un document aferent procesului de recepție, inclusiv nu va contrasemna acte de țin de transmiterea terenurilor din patrimoniul public al APL în folosul statului” specifică Alexandru Bujorean.

Edilul menționează că potrivit normelor legale, orice recepție la terminarea lucrărilor, trebuie și poate avea loc conform procedurilor stabilite de HG nr. 285 din 23.05.1996, cu participarea membrilor din oficiu ai comisiei, inclusiv care reprezintă APL, pe teritoriul căreia a fost efectuată lucrarea.

Menționă că, de la deschiderea oficială a PTF Leova-Bumbăta au avut loc deja peste 39.100 de traversări ale frontierei.

Proiectul de construcție a drumului de acces către PTF Leova-Bumbăta a inclus:

  • Un drum de acces de 2,089 km care leagă punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta de strada Podul de Flori.
  • O platformă de 11.500 m2 pentru punctul de trecere a frontierei (PTF).
  • O parcare de 13.000 m2 cu o capacitate de aproximativ 100 de camioane.
  • Un drum de ocolire a orașului Leova de 1,5 km (G99 – strada Podul de Flori), format din 3 sectoare.

Articole similare