Publică un anunț
piatasud.md

Primele echipamente pentru construcția liniei electrice Vulcănești-Chișinău au ajuns în țară

Primele echipamente pentru construcția liniei electrice Vulcănești-Chișinău au ajuns în țară

Primele loturi de echipamente și materiale pentru construcția Liniei Electrice Aeriene (LEA) Vulcănești-Chișinău au ajuns în țară, iar Proiectul de Dezvoltare a Sistemului Electroenergetic este în plină desfășurare. Despre acest lucru a anunţat astăzi Unitatea Consolidată pentru Implementarea și Monitorizarea Proiectelor în domeniul Energeticii (UCIPE), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, circa 20 de containere, cu o încărcătură de peste 400 de tone, urmează a fi livrate pe parcursul zilelor următoare, şapte dintre care au ajuns deja la depozit. „Acesta este al doilea lot de materiale, primul fiind recepționat în luna iulie curent. Alte loturi de echipament vor fi livrate pe parcursul următoarelor luni”, conform UCIPE.

Proiectul tehnic pentru construcția LEA este la etapa finală de verificare și expertizare. Proiectul se încadrează în prioritățile Guvernului Republicii Moldova și a Ministerul Energiei al Republicii Moldova, fiind declarat de utilitate publică și importanță națională. Beneficiarul proiectului este Moldelectrica și toți consumatorii de energie electrică.

Articole similare