Publică un anunț
piatasud.md

Primii 500 de metri cubi de gaze pentru agenţii economici vor fi compensate de Guvern

Primii 500 de metri cubi de gaze pentru agenţii economici vor fi compensate de Guvern

Guvernul va compensa primii cinci sute de metri cubi de gaze pentru agenţii economici, abonaţi la SA „Moldovagaz”. Declaraţia a fost făcută astăzi de prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută împreună cu ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, transmite MOLDPRES.

„Aşa cum am promis, vom compensa primii 500 de metri cubi de gaze naturale pentru agenții economici, abonați la Moldovagaz, ca măsură de ajutor, în contextul creșterii tarifului la gaze naturale. Sprijinul va fi retroactiv, începând cu 1 ianuarie”, a menţionat premierul.

Potrivit şefei Cabinetului de miniştri, este vorba de un program care va avea același mecanism ca și la consumatorii casnici. „Vom lucra pentru un program țintit pentru a reduce creșterea tarifelor la alimente importante”, a spus Gavriliţa.

„În total sunt 10.500 de beneficiari, mai mult de jumătate vor fi compensați integral. Pentru beneficiarii cruciali, vom oferi un instrument suplimentar”, a precizat ministrul Economiei, Sergiu Gaibu.

Decizia urmează să fie aprobată mâine, la şedinţa Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).

De asemenea, Natalia Gavriliţa a anunţat despre mai multe nereguli depistate la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Piețelor şi măsurile de prevenire şi combatere a acestora, ce sunt întreprinse de autorităţi.

„În urma mai multor abuzuri și plângeri la adresa Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Piețelor s-a dispus reorganizarea acestei instituții. Până la sfârșitul lunii februarie, proiectul urmează să fie aprobat de Guvern”, a rezumat Sergiu Gaibu.

Articole similare