Publică un anunț
piatasud.md

„Primul sunet” la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul (video)

„Primul sunet” la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul (video)

Astăzi, 3 septembrie, în toate şcolile ţării au avut loc careuri festive care au dat start pentru un nou an de şcoală.

La Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Cahul, careul a început la ora 9:00 cu intonarea imnului Republicii Moldova.

În prima zi de şcoală, elevii au fost felicitaţi de profesori, părinţi şi reprezentanţi ai autorităţilor publice prezenţi la festivitate.

Caprita Ghenadie, Consilier orăşenesc, prezent la careul festiv a declarat pentru ziuadeazi.md: „Am felicitat pedagogii, părinţii şi copii prezenţi la careu. Le-am urat să fie conştiincioşi de ziua de astăzi, despre perspectivele şi viitorul lor nu atât de îndepărtat[…]. Le-am mai spus că este nevoie de acţiunile lor pentru dezvoltarea ţării noastre şi statul are nevoie de aceşti copii care în viitorul nu atât de îndepărtat vor făuri această ţară”.

Clasele a 5-a, au primit de la Directorul Liceului câte o coptură sub formă de cheie – simbol al cunoştinţelor.

Nucă Dumitriţa, elevă în clasa a XII-a: „Picii din clasa a 5-a, cred ca au avut astăzi cele mai mari emoţii. Aceasta a fost ceva deosebit pentru ei: au păşit pentru prima dată pragul liceului. Le doresc mult, mult succes pentru că îi aşteaptă un an mai deosebit de ceilalţi. Sper să se descurce foarte bine si să se împrietenească nu doar cu colegii dar şi cu profesorii”.

După ce a răsunat primul sunet al clopoţelului, elevi au felicitat profesorii săi cu începerea noului an de studii şi le-au oferit buchete cu flori.

„Noi avem toată speranţa că aceşti copii vor fi fericiţi în viitor. Noi pedagogii vom face tot ce depinde de noi ca să creştem o generaţie sănătoasă, deşteaptă care să ridice prestigiul ţării noastre” a declarat Nadejda Manole, profesor de geografie.

Vedeţi mai jos secvenţe video de la eveniment:

Articole similare