Publică un anunț
piatasud.md

Prindere în flagrant la Tătărești: Cetățean surprins tăind arbori de salcâm /FOTO

Prindere în flagrant la Tătărești: Cetățean surprins tăind arbori de salcâm /FOTO

Inspectorii de mediu din Cahul au reușit să surprindă în flagrant un cetățean din Tătărești în timp ce tăia ilegal mai mulți arbori de specia „Salcâm” din fondul forestier al administrației publice locale (APL) Tătărești. Această acțiune ilegală a fost descoperită când indiviul tăia arbori cu diametre cuprinse între 8 și 12 centimetri și încărca masa lemnoasă într-un motocultor cu remorcă.

Inspectorii de mediu au intervenit rapid și au întocmit un proces-verbal conform prevederilor articolului 122 alineatul (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Pentru a stabili prejudiciul adus mediului, inspectorii au marcat cioatele rezultate în urma tăierii ilegale a arborilor de salcâm. Masa lemnoasă obținută a fost ulterior transportată la Primăria Tătărești, unde va fi inclusă în evidența contabilă a instituției.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului reiterează că această acțiune demonstrează angajamentul inspectorilor de a proteja mediul înconjurător și de a sancționa orice încălcare a legilor privind tăierea și exploatarea ilegală a pădurilor. Prin astfel de măsuri, se încearcă să se asigure conservarea patrimoniului natural pentru generațiile viitoare.

Cetățenii sunt încurajați să respecte legile și regulamentele privind mediul și să colaboreze cu autoritățile pentru a asigura protejarea resurselor naturale.

Tăierea ilegală a arborilor are un impact negativ asupra mediului și trebuie sancționată corespunzător.

Articole similare