Publică un anunț
piatasud.md

Procesul de evaluare a bunurilor imobile în Moldova va deveni transparent și mai eficient

Procesul de evaluare a bunurilor imobile în Moldova va deveni transparent și mai eficient
© imagine simbol

Guvernul Republicii Moldova a aprobat un proiect care vizează îmbunătățirea transparenței și eficienței procesului de evaluare a bunurilor imobile, aliniindu-se astfel la standardele internaționale și europene.

Această inițiativă nu doar că optimizează evaluarea imobilelor în scopul impozitării, dar introduce și mai multe măsuri menite să modernizeze întregul proces.

Printre principalele modificări aprobate de Cabinetul de miniștri se numără inițierea monitorizării de stat a activității de evaluare. Acest lucru va asigura că toate procedurile sunt respectate și că evaluatorii își desfășoară activitatea conform noilor standarde simplificate. Astfel, aprobarea standardelor de evaluare va deveni un proces mai clar și mai accesibil.

Un alt aspect al proiectului este crearea unui mecanism de contestare și examinare a reclamațiilor privind valoarea estimată a bunurilor imobile. Acest mecanism va oferi cetățenilor și companiilor un instrument eficient prin care să își exprime nemulțumirile și să obțină soluții corecte și transparente.

Pentru a susține aceste schimbări, va fi implementat un sistem informațional automatizat denumit „Registrul prețurilor”. Acest registru va colecta și va pune la dispoziția publicului informații relevante despre tranzacțiile imobiliare, contribuind astfel la creșterea transparenței și la informarea corectă a tuturor părților interesate.

„Modificările vor contribui la modernizarea activității de evaluare a bunurilor imobile și vor asigura transparența în activitatea de evaluare pentru autoritățile publice locale și centrale, persoanele fizice și juridice,” se arată într-un comunicat oficial.

Articole similare