Publică un anunț
piatasud.md

Profesorii de limba română din Republica Moldova şi studenţii care studiază în limba română pot beneficia de sprijin din partea statului român

Profesorii de limba română din Republica Moldova şi studenţii care studiază în limba română pot beneficia de sprijin din partea statului român

Profesorii de limba română din Republica Moldova şi studenţii care studiază în limba română pot beneficia de ajutor din partea statului român. Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) a lansat proiectul propriu cu genericul „Învăţământul universitar în limba română”, transmite TVR Moldova.

Programul constă în achiziţia de laptopuri care urmează a fi distribuite profesorilor români din afara graniţelor care predau limba română şi studenţilor români din afara graniţelor care frecventează programe de studii în limba română în universităţi din străinătate.

„Cunoaşterea şi utilizarea limbii române sunt principalii vectori de conservare şi dezvoltare a sentimentului de apartenenţă la identitatea lingvistică şi culturală românească în afara graniţelor. Atât pentru comunităţile istorice, cât şi pentru diaspora, susţinerea învăţământului în limba română reprezintă principalul obiectiv strategic al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, care şi-a propus să dezvolte şi să implementeze programe şi acţiuni pentru susţinerea şi dezvoltarea învăţământului în limba română la toate nivelurile şi formele de învăţământ”, se arată comunicatul DRP.

Înscrierea în program, pentru solicitarea unui laptop, se va face până la data de 20 noiembrie 2021, la adresa electronică secretariat@dprp.gov.ro, prin transmiterea copiilor documentelor solicitate de organizatori, lista cărora este disponibilă pe site-ul DRP.

Aprobarea cererilor de înscriere se va face la nivelul DRP. În cazul în care numărul de solicitări va fi mai mare decât cel al laptopurilor achiziţionate, DRP îşi rezervă dreptul de a onora cererile în ordinea primirii acestora.

Articole similare