Publică un anunț
piatasud.md

Programul de activitate și lista Guvernului propus de Natalia Gavriliță au fost depuse la Parlament

Programul de activitate și lista Guvernului propus de Natalia Gavriliță au fost depuse la Parlament

Programul de activitate și lista Guvernului Gavriliță au fost depuse astăzi la Secretariatul Parlamentului, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, Biroul Permanent urmează să se convoace în ședință pentru a stabili data ședinței plenare, în cadrul căreia urmează a fi supusă dezbaterilor acordarea votului de încredere programului de activitate și a întregii liste a Guvernului.

În total, programul propus de Natalia Gavriliță conține 38 de pagini. „Facem un pas hotărât spre alegerile anticipate de care are nevoie țara. Dacă actualii deputați nu pot vota un plan de acțiuni anticorupție, anticriză și pro-dezvoltare, o vor putea face oamenii la alegeri anticipate”, a scris Gavriliță pe pagina sa oficială.

La finele săptămânii trecute a fost făcută publică lista candidaților la funcția de miniștri în Cabinetul propus de Gavriliță. Astfel, din echipa guvernamentală care urmează să se prezinte în Legislativ pentru a solicita vot de încredere, vor face parte Mihai Popșoi care va fi propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ion Luca pentru Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Anatolie Nosatîi la Ministerul Apărării, Andrei Spînu – Ministerul Economiei și Infrastructurii, Anatolie Topală – Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, Rozalina Albu – Ministerul Finanțelor, Ala Nemerenco – Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorel Cibotaru – Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Ana Revenco – Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Litvinenco – Ministerul Justiției.

Anterior, mai multe fracțiuni din Parlament, printre care și PAS, au anunțat că nu vor susține candidatura Nataliei Gavriliţă pentru funcția de premier și optează pentru alegeri parlamentare anticipate.

Articole similare