Publică un anunț
piatasud.md

Programul Impact Digital Faza 2: Împuternicirea startup-urilor tehnologice din Regiunea Cahul

Programul Impact Digital Faza 2: Împuternicirea startup-urilor tehnologice din Regiunea Cahul

La data de 18 mai am lansat oficial Digital Impact Program faza 2 – Startups for Cahul, la Cahul! A fost o seară plină de energie și de idei inovatoare, iar noi suntem încântați să vedem atât de mulți antreprenori și startup-uri tehnologice interesate de acest program.

Stela Badin – Viceprimar pentru digitizare, municipiul Cahul – a subliniat angajamentul municipalității față de digitalizare, căutând servicii calitative și automate și valorizând interacțiunile plăcute. Municipalitatea își propune să contribuie la diverse inițiative și proiecte, asumându-și un rol activ în promovarea digitalizării.

Pernilla Nordvall, secretar secundar, Ambasada Suediei – a evidențiat modul în care proiectele implementate aduc inovație în Republica Moldova. Prin promovarea digitalizării și stimularea inovației, Moldova devine mai competitivă la nivel regional și internațional. Delegația Uniunii Europene, Suedia, ATIC și Startup City Cahul și-au exprimat angajamentul de a facilita dezvoltarea antreprenorilor din Cahul, promovând schimbul de cunoștințe în regiune și în afara acesteia. Pentru a depăși provocările de finanțare, UE și Suedia au alocat 400.000 de euro pentru a sprijini antreprenorii din regiune.

Digital Impact Program faza 2 își propune să sprijine startup-urile tech prin finanțare și mentorat. Startup-urile eligibile ar trebui să demonstreze nevoia de sprijin pentru atragerea investițiilor și scalarea afacerii, având în același timp un impact în regiunea Cahul. Până la cinci startup-uri tech pot primi un grant de până la 780.000 MDL, cu o cerință de cofinanțare de 20% din valoarea grantului solicitat. Informații detaliate despre procesul de aplicare pot fi găsite pe site-ul proiectului.

Evenimentul a abordat, de asemenea, subiecte importante, precum accentul pe sectorul IT pentru aplicanți, cu acceptarea soluțiilor din alte industrii dacă beneficiile sunt bine definite. Domeniile prioritare ale programului includ turismul, agricultura, logistica, guvernarea și comerțul, dar alte domenii nu sunt excluse dacă sunt argumentate. 

Granturile vor fi distribuite în tranșe multiple pentru a asigura un proces bine pregătit și o utilizare eficientă a fondurilor. Participanții sunt încurajați să-și planifice cu atenție bugetele, luând în considerare cheltuielile inițiale.

Sesiunea online de întrebări și răspunsuri v-a avea loc pe 29 mai 2023, oferind aplicanților o oportunitate de a obține clarificări. Echipa programului este disponibilă pentru a furniza informații și în afara acestei sesiuni la adresa de email digitalimpact@startupmoldova.digital până la data de 16 iunie 2023. 

Profită de Digital Impact Program pentru a propulsa startup-ul tech la noi culmi! Fii unul dintre cele 5 startup-uri care v-a beneficia de până la 780.000 MDL! Nu rata oportunitatea incredibilă de a obține finanțare și mentorat pentru startup-ul tech. Vizitează site-ul programului pentru informații detaliate despre procesul de aplicare. 

Aplică acum și adu o contribuție de impact în industria tech!

Programul Digital Impact face parte din Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, finanțat de Uniunea Europeană și Suedia, și implementat de ATIC, ca răspuns la Activitatea 3. Sprijinirea dezvoltării unui program de finanțare și accelerare pentru start-up-uri digitale și inovatoare și antreprenori, contribuind la consolidarea capacității acestora și pregătirea pentru investiții. Programul Impact Digital este implementat de Fundația Startup Moldova.

Articole similare