Publică un anunț
piatasud.md

Programul Prima Casă PLUS: Oportunități extinse pentru familiile din Republica Moldova

Programul Prima Casă PLUS: Oportunități extinse pentru familiile din Republica Moldova

Astăzi, Premierul Dorin Recean a dezvăluit noul Program Prima Casă PLUS, o inițiativă ambițioasă menită să îmbunătățească condițiile de viață pentru cetățenii Republicii Moldova.

Sub sloganul #GuvernulConstruiește, acest program promite să ofere oportunități extinse pentru familii și să sprijine tinerii în achiziționarea unei locuințe.

Prin Programul Prima Casă PLUS, Guvernul își propune să investească în viitorul tinerilor și al familiilor, asigurând egalitate în accesul la locuințe de calitate, indiferent de vârstă sau locul de trai. Iată cele mai importante cinci noutăți ale acestui program:

  1. Una dintre cele mai notabile schimbări este extinderea listei de beneficiari. Acum, programul include și specialiștii care nu au statut de angajați, cum ar fi avocații, executorii judecătorești, mediatorii, taximetriștii, artiștii și alții. Această măsură va permite mai multor categorii profesionale să beneficieze de suportul oferit de Guvern pentru achiziționarea unei locuințe.
  2. Suma maximă eligibilă pentru credit a fost crescută la 2,5 milioane de lei. Această ajustare reflectă nevoia de a asigura accesul la locuințe de calitate, adaptate prețurilor actuale de pe piața imobiliară, și vine în sprijinul familiilor care doresc să își achiziționeze un cămin.
  3. Termenul maxim pentru creditul preferențial a fost extins la 30 de ani. Această măsură oferă mai multă flexibilitate beneficiarilor, permițându-le să își planifice mai bine bugetul familial pe termen lung și să gestioneze mai eficient rambursarea creditului.
  4. În efortul de a sprijini dezvoltarea regională și de a încuraja populația să se stabilească în zonele rurale, cota de garantare pentru locuințele situate în afara municipiului Chișinău a fost crescută la 70%. Această inițiativă va facilita accesul la locuințe pentru cei care aleg să trăiască în afara capitalei, contribuind astfel la dezvoltarea uniformă a țării.
  5. O altă noutate importantă este rata dobânzii fixă de 7,63%. Stabilirea unei rate fixe a dobânzii oferă beneficiarilor predictibilitate și siguranță financiară pe toată durata creditului, protejându-i de fluctuațiile pieței financiare.

Premierul Dorin Recean a subliniat că Programul Prima Casă PLUS reprezintă o investiție semnificativă în bunăstarea cetățenilor și în viitorul Republicii Moldova.

„Este despre egalitate, indiferent de vârstă și locul de trai, o măsură prin care creștem bunăstarea cetățenilor și contribuim la construirea unui viitor mai bun pentru fiecare om din această țară,” a declarat acesta.

Programul Prima Casă PLUS demonstrează angajamentul Guvernului de a crea condiții mai bune de viață acasă pentru toți oamenii acestei țări, oferind suport concret și accesibil în realizarea visului de a avea propria locuință. Această inițiativă nu doar că sprijină familiile și tinerii în achiziționarea unei case, dar contribuie și la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova.

Articole similare