Publică un anunț
piatasud.md

Proiectele câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” din raionul Cahul

Proiectele câștigătoare în cadrul Programului „Diaspora Acasă Reușește „DAR 1+3” din raionul Cahul

51 de autorități publice locale (dintre care 4 din raionul Cahul) vor beneficia în acest an de finanțare nerambursabilă prin intermediul Programului „Diaspora Acasă Reușește DAR 1+3”. Decizia a fost luată de către Comitetul de evaluare și supraveghere a proiectelor în cadrul Programului.

Finanțarea proiectelor se efectuează în baza aportului comun al diasporei, Guvernului, autorităților publice locale (APL), donatorilor și a altor parteneri de dezvoltare.

Contribuția Guvernului pentru implementarea proiectelor în anul curent constituie  9 999 034 lei.

În raionul Cahul 4 proiecte au fost anunțate câștigătoare:

  1. Primăria s. Văleni, r-nul Cahul „Reparația și dotarea Oficiului medicilor de familie Văleni”;
  2. Primăria s. Andrușul de Sus, r-nul Cahul „Energie Neconvențională în Andrușul de Sus – Eficientizarea Fântânii Arteziene prin instalarea Panourilor Fotovoltaice de 25 kW”;
  3. Primăria s. Vadul lui Isac, r-nul Cahul „Uniți în sprijin pentru deplasare sigură a cetățenilor s. Vadul lui Isac”;
  4. Primăria s. Andrușul de Jos, r-nul Cahul ,,Piscina este visul copiilor”;

Proiectele selectate urmează să fie implementate până la sfârșitul anului 2024 și vizează domenii precum: amenajarea zonelor de odihnă și a terenurilor de sport; eficiență energetică; reparația drumurilor și a căilor pietonale; renovarea și reabilitarea clădirilor publice; construcția, extinderea, reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă; dezvoltarea turismului local; protecția mediului; dezvoltarea și valorificarea patrimoniului cultural al localității. 

Programul are menirea de a consolida cooperarea dintre Guvern, administrația publică locală, diaspora și partenerii de dezvoltare, oferind autorităților publice locale posibilitatea de a încuraja și stimula implementarea proiectelor, în comun cu asociațiile și membrii diasporei, asociațiile de băștinași, grupurile de inițiativă ale cetățenilor stabiliți în străinătate sau reveniți în țară.

Articole similare