Publică un anunț
piatasud.md

Promisiuni de la București: România va sprijini modernizarea capacităților de apărare a R. Moldova

Promisiuni de la București: România va sprijini modernizarea capacităților de apărare a R. Moldova

România va sprijini modernizarea capacităților de apărare a R. Moldova și va intensifica cooperarea bilaterală în acest domeniu.

Potrivit infoprut.ro, asigurările în acest sens au venit din partea lui Nicolae Ciucă, ministrul Apărării de la București, care a transmis un mesaj de felicitare pentru Anatolie Nosatîi, omologul său de la Chișinău, după învestirea Guvernului R. Moldova.

Îl felicit pe domnul Anatolie Nosatîi pentru învestirea în funcția de ministru al Apărării al Republicii Moldova. Domnia-sa are o frumoasă carieră militară, la comanda unor importante unități ale Armatei Naționale, dar și în structuri militare multinaționale. Am convingerea că experiența bogată pe care a acumulat-o va fi benefică în procesul de transformare a Armatei Republicii Moldova într-o instituție modernă, capabilă să răspundă amenințărilor din mediul de securitate actual. Armata Națională este una din instituțiile reper ale Republicii Moldova, care se apropie tot mai mult de modelele armatelor occidentale. Militarii săi sunt buni profesioniști, care se perfecționează permanent prin programe intense de instruire și pregătire de specialitate efectuate în instituții militare din țări membre ale NATO, precum și prin participarea la exerciții complexe ale Alianței și la misiuni în teatrele de operații.

Vom continua să sprijinim procesele de modernizare ale capacităților de apărare ale Armatei Naționale a Republicii Moldova și am convingerea că, împreună cu ministrul Anatolie Nosatîi, vom intensifica cooperarea bilaterală în domeniul apărării”, a declarat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării de la București.

Amintim că vineri, 6 august 2021, în R. Moldova a fost învestit un nou Guvern, care este condus de premierul Natalia Gavrilița.

Astfel, Anatolie Nosatîi, este noul ministru al Apărării de la Chișinău. Militar decorat, care are o experiență de peste 30 de ani în Armata Națională din R. Moldova și structuri militare internaționale. Până în 2020, a fost șeful Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale.

În perioada 2014–2018, a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York. A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii.

Articole similare