Publică un anunț
piatasud.md

Propunerea de ai conferi titlul de Cetățean de Onoare a mun. Cahul Mariei Sarabaș, nu a fost susținută de majoritate consilierilor municipali

Propunerea de ai conferi titlul de Cetățean de Onoare a mun. Cahul Mariei Sarabaș, nu a fost susținută de majoritate consilierilor municipali

Doar 11 aleși locali au votat pentru conferirea titlului de Cetățean de onoare a municipiului Cahul interpretei de muzică populară Maria Sarabaș. 

Pentru ca decizia să fie aprobată, era necesar de 12 voturi. Sergiu Drangoi, care nu a participat la vot, și-a motivat opțiunea declarând că atâta timp cât titlurile de cetățean de onoare a mun. Cahul vor fi acordate pe criterii politice, acesta ași pierde valoare. 

Sergiu Drangoi s-a referit la proiectul de decizie în cauză și la alte 2 proiecte de decizie de acordare a titlurilor de cetățean de onoare a mun. Cahul pentru Curjos Vasile și Alexandra Bejenaru, înaintate de Valentina Șevcenco (PSRM) și respectiv Anatol Gorea (PAS).

Decizii de conferire a titlurilor de Cetățean de Onoare a mun. Cahul lui Vasile Curios și Alexandra Bejenaru au fost votate într-un final cu votul fracțiunilor PAS și PSRM, ceilalți consilieri părăsind sala de ședințe.

În cadrul dezbaterilor, unii consilieri municipali au menționat că propunerile venite de la consilierii PAS și PSRM nu au fost discutate în cadrul comisiei speciale, conform regulamentului de conferire a titlului de Cetățean de Onoare a mun. Cahul. 

Menționăm că în cadrul ședinței din 28 mai 2024, titlul de Cetățean de Onoare a mun. Cahul i-a fost acordat Eugeniei Jabineț.  

Articole similare