Publică un anunț
piatasud.md

PTF Cahul: Acte false depistate la intrarea în țară

PTF Cahul: Acte false depistate la intrarea  în țară

Un conațional riscă a fi cercetat penal pentru deținerea și folosirea actelor false. Polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere polonez cu semne de falsificare, prezentat la controlul de frontieră de către un cetățean moldovean care se întorcea acasă din Germania. Însă, în cadrul verificărilor suplimentare, în portmoneul persoanei s-a mai depistat și un permis de ședere  polonez  cu semne de falsificare.


Incidentul s-a înregistrat în seara zilei de ieri , 30 aprilie, pe direcția intrare în țară, în punctul de trecere Cahul, unde pentru efectuarea formalităților de control, s-a prezentat un moldovean, învârstă de 33 de ani, originar din raionul Orhei. Acesta se afla la volanul unui autoturism de  model Peugeot, înmatriculat în Germania. 
În procesul de control a actelor de însoțire a cetățeanului susmenționat, polițiștii de frontieră au depistat că permisul de conducere, eliberat de autoritățile poloneze, pe numele acestuia, prezenta indici de falsificare,fapt confirmat și la verificarea cu tehnica specială.


În baza analizei de risc, s-a decis aplicarea unui control suplimentar persoanei și autoturismului. Ca urmare, în portmoneul personal al conducătorului auto, polițiștii de frontieră au mai depistat și un permis de ședere emis din numele autorităților poloneze cu semne de falsificare.


Fiind audiat, moldoveanul a recunoscut că actele false și le-r fi perfectat contra cost în 2020, prin apelarea la niște intermediari. Acesta își făcuse achiziția cu scopul de a se angaja mai lejer la muncă în statele europene. Moldoveanul și-a continuat călătoria dat fiind faptul că deținea legal permisul de conducere eliberat de către autoritățile din țara noastră.


Conform  procedurilor legale, actele au fost ridicate și urmează a fi supuse expertizei. În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii privind deținerea și folosirea actelor oficiale false, conform art. 361 al. (1), Cod Penal al RM.

Articole similare