Publică un anunț
piatasud.md

PTF Cahul: Acte falsificate identificate la ieșire din țară

PTF Cahul: Acte falsificate identificate la ieșire din țară

Un pasager și doi conducători auto sunt documentați pentru deținerea actelor oficiale falsificate.

Două permise de conducere și un certificat de vaccinare anti Covid-19 au fost transmise către laboratorul tehnico-juridic pentru realizarea expertizei. Persoanele riscă amendă penală conform art. 361 al.1 al Codului Penal al Republicii Moldova.

În primul caz este cercetat un tânăr moldovean, în vârstă de 28 de ani, originar din raionul Ceadîr-Lunga. Acesta călătorea spre România, iar pentru a-i autoriza ieșirea din țară a prezentat permisul de conducere cu semne vizibile de falsificare. Actul ar fi eliberat de către autoritățile Federației Ruse. Audiat, tânărul a declarat că ar fi urmat un curs de instruire auto în orașul Voronej din Federația Rusă, pentru care ar fi achitat 30000 de ruble rusești.

Un alt permis de conducere neveridic a fost prezentat polițiștilor de frontieră de către un cetățean al Georgiei, în vârstă de 34 de ani. Acest fapt a fost confirmat după examinarea actului cu tehnica specială din dotare. Despre cele depistate, tânărul nu a putut explica clar modul de obținere a documentului. În anul 2019, aflându-se în România ar fi pierdut toate actele, după care s-a adresat autorităților consulare georgiene din România pentru eliberarea dublicatelor.

În baza informației operative,  un microbuz de rută ocazională Moldova-Italia și pasagerii au fost supuși unui control suplimentar. Ca rezultat, polițiștii de frontieră au observat un plic suspect, iar la deschiderea acestuia a fost depistat un certificat de vaccinare eliberat de o instituție medicală din Republica Moldova, pe numele unui conațional. Din primele cercetări s-a dovedit că certificatul prezintă indici de  falsificare.
La audieri, șoferul a relatat că o persoană i-ar fi dat coletul pentru a-l transmite alteia când va ajunge la destinație, însă  nu cunoștea nimic despre conținutul acestuia.

În continuare, polițiștii de frontieră cercetează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Articole similare