Publică un anunț
piatasud.md

PTF Leova – Bumbăta a fost oficial deschis. Află cine va putea traversa

PTF Leova – Bumbăta a fost oficial deschis. Află cine va putea traversa

Punctului de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta a fost inaugurat astăzi, la ora 14:00. 

La eveniment au participat  Ministra Afacerilor Interne al Republicii Moldova Ana Revenco și omologul său din România Lucian Bode, Ministra infrastructurii și dezvoltării regionale Lilia Dabija, Viceprim-ministrul și ministrul tarnsporturilor și infrastructurii din România Sorin Grindeanu, precum și șefii instituțiilor de frontieră și vamale din Republica Moldova și România. 

„Pentru acest proiect Republica Moldova și România s-au mobilizat exemplar. Mulțumesc din suflet echipelor moldo-române pentru mobilizare. Prin întâlnirea de la mijlocul podului am marcat simbolic conectarea Moldovei la civilizație” a declarat Ana Revenco, Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova.

Potrivit ministrei de interne ,acest punc de trecere oferă servicii de calitate pentru circa 800 mii cetățeni din mai multe raioane învecinate. 

„Un nou moment foarte important pentru România, Republica Moldova și cetățenii statelor noastre. Noul punct de frontiera se alătură celor 6  puncte de trecere a frontierei cu regim rutier. Acest punct de trecere a frontierei va contribui la degajarea traficul de la Albița- Leușeni. În mai puțin de un an, am reușit într-o bună cooperare și coordonare să construim de la zero și să deschidem acest punct de trecere a frontierei. Cel mai important este că am reușit să oferim cetățenilor alternativa viabilă la Albița” a declarat  Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Internei al României.

Punctul de trecere a frontierei de stat Leova – Bumbăta este deschis traficului internațional rutier pe segmentul moldo-român. Prin instituirea acestuia va fi facilitată  traversarea frontierei de către persoane și mijloace de transport, fluidizat traficul transfrontalier și redus timpul de așteptare la celelalte puncte de trecere a frontierei de stat, care acum sunt mai solicitate.

Programul de lucru va fi în regim de zi, în intervalul orelor 08:00 – 20:00. La prima etapă va fi permisă trecerea frontierei de către unitățile de transport cu masa totală de 3,5 tone.

Articole similare