Publică un anunț
piatasud.md

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Cociulia: Renovare capitală pentru servicii medicale de calitate

Punctul de Asistență Medicală Urgentă Cociulia: Renovare capitală pentru servicii medicale de calitate

Începând cu data de 10 mai, circa 10 000. de locuitori din opt sate din raionul Cantemir vor beneficia de servicii medicale urgente de calitate sporită, datorită finalizării reparației capitale a Punctului de Asistență Medicală Urgentă Cociulia.

Edificiul renovat corespunde standardelor europene și oferă un mediu modern și confortabil atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical.

Sediul renovat dispune de încăperi spațioase întru asigurarea condițiilor mai bune de prestare a serviciilor de asistență medicală urgentă, și anume: sală de alertă, sală de păstrare a medicamentelor, sală de odihnă a angajaților, sufragerie, săli sanitare și duș. Toate încăperile sunt dotate cu echipament necesar și mobilier nou, remarcabil este faptul că a fost construit și un garaj cu 2 boxe pentru ambulanțe.  

Suprafața totală a punctului medical renovat este de aproximativ 230 de metri pătrați. Edificiul este conectat la toate utilitățile: apeduct, canalizare, încălzire și electricitate.

Investiția totală în reparația capitală, amenajarea teritoriului, dotarea cu echipament și mobilier nou, precum și construcția garajului a constituit 3 463 547 de lei. Mijloacele financiare au fost alocate din bugetul Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.

Articole similare