Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova a făcut solicitare către platforma COVAX privind vaccinul împotriva COVID-19

R. Moldova a făcut solicitare către platforma COVAX privind vaccinul împotriva COVID-19

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că a prezentat astăzi către platforma COVAX solicitarea pentru vaccinul împotriva COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cererea a fost întocmită în urma discuțiilor specialiștilor din domeniu și a factorilor de decizie, în colaborare cu partenerii internaționali (OMS și UNICEF), și a fost completată pentru a asigura livrarea vaccinului în condiții optime și determinarea mecanismelor de organizare a serviciilor de imunizare.

Conducerea MSMPS anunță că reieșind din faptul că Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizări, prin intermediul platformei COVAX asigură acoperirea a 20% din populația țării în mod gratuit, au fost identificate următoarele grupe ținte: lucrătorii din domeniul medical; adulții cu vârsta mai mare de 65 ani și comorbidități; beneficiarii Centrelor de plasament temporar sau de lungă durată; lucrătorii din domeniul social; lucrătorii din domeniul de educație și cei din cadrul  organelor de asigurare a securității. Ulterior conform disponibilității de vaccin, vor fi vaccinate și alte grupuri de populație, care sunt la fel extrem de important de protejat.

Republica Moldova a aderat la COVAX în luna august 2020, prin intermediul scrisorii de intenție semnată de MSMPS.

Rusia, Marea Britanie dar și China au demarat deja campanii de vaccinare împotriva COVID-19.

Articole similare