Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova a primit 20 mln de euro din tranşa a doua de finanţare din partea UE

R. Moldova a primit 20 mln de euro din tranşa a doua de finanţare din partea UE

Republica Moldova a primit 20 milioane de euro din tranșa a doua de asistență macrofinanciară din partea Uniunii Europene, transmite MOLDPRES.

„Împrumutul în valoare de 20 milioane de euro din tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară a UE pentru Republica Moldova a ajuns pe contul Ministerului Finanțelor la data de 16 iulie 2020. Grantul în valoare de zece milioane de euro urmează să fie debursat pe parcursul săptămânii următoare”, indică ministerul de resort.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministru al Finanţelor, debursarea mijloacelor financiare respective se datorează faptului că Republica Moldova a realizat integral acțiunile prevăzute în Memorandumul de înțelegere privind asistența macrofinanciară, care includeau măsuri importante în domeniile guvernanței sectorului financiar, a sectorului public, lupta împotriva corupției și spălării banilor, în domeniul energiei și a climatului de afaceri și implementarea Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.

Tranșa a doua din Programul de asistență macrofinanciară este alcătuită din 10 milioane de euro sub formă de grant și 20 milioane de euro sub formă de împrumut pe termen lung, cu dobândă scăzută.

Articole similare