Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova a primit din China un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus

R. Moldova a primit din China un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus

R. Moldova a primit astăzi din partea Republicii Populare Chineze un lot de 250 mii doze de vaccin anticoronavirus și materiale complementare. 

Lotul conține 150 de mii de doze de vaccin oferite de autoritățile chineze cu titlu gratuit și 100 de mii de doze procurate din fonduri bugetare ale Republicii Moldova, precum și materiale complementare.

Potrivit Serviciului de presă al Legislativului, vaccinurile au fost livrate ca urmare a solicitării președintelui Parlamentului Republicii Moldova adresate președintelui Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Reprezentanților Poporului din Întreaga Chină, Li Zhanshu, pe 4 martie anul curent.

Ambasadorul Republicii Populare Chineze, Zhang Yinghong, și-a exprimat speranța că vaccinurile și materialele complementare ajunse în dimineața zilei de astăzi din China la Chișinău vor contribui la atingerea obiectivelor Republicii Moldova în lupta cu pandemia.

“China a acordat mai multe donații cu obiecte și soluții anti-epidemiologice necesare în lupta cu COVD-19. Iar evenimentul de astăzi confirmă prietenia strânsă între statele și popoarele noastre”, a conchis diplomatul.  

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat la rândul său primirea donației de vaccin din China. „Este încurajator că țara noastră primește în această perioadă mai multe loturi de vaccin, deoarece asta ne permite să oferim mai multe opțiuni de vaccinare cetățenilor. Suntem recunoscători Chinei pentru această donație semnificativă”, a spus Maia Sandu într-o postare pe pagina sa.

Articole similare