Publică un anunț
piatasud.md

R. Moldova va primi alte 105 mln de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice

R. Moldova va primi alte 105 mln de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice

Până la sfârșitul acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice, transmite MOLDPRES.

Acest lucru este prevăzut de Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova, semnat astăzi de către Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene, și ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. 

Aceste 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență a Uniunii Europene de 250 milioane de euro, anunțate anul trecut. 

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit în Republica Moldova în anul trecut, care are drept  obiectiv prevenirea și combaterea vulnerabilității energetice a populației. Sursele de finanțare a fondului  sunt mijloacele bugetului de stat, cele europene sau alte surse externe.

Articole similare