Publică un anunț
piatasud.md

Raionul Cahul va primi 2,77 mln euro resurse nerambursabile suplimentare pentru aprovizionare cu apă și canalizare

Raionul Cahul va primi 2,77 mln euro resurse nerambursabile suplimentare pentru aprovizionare cu apă și canalizare

Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova și municipiului Cahul, și Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), în numele Guvernului Germaniei, au semnat Acordul suplimentar de implementare a grantului și proiectului „UE pentru Moldova: Apă curată pentru Cahul” în valoare totală de 2,77 milioane euro (grant), relatează MOLDPRES. 

Acordul în cauză este menit să co-finanțeze proiectul „Aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul” finanțat în baza Acordului de Finanţare şi Proiectului încheiat, la data de 1 august 2018, între KfW, R. Moldova şi municipiul Cahul, conform căruia KfW a acordat țării noastre un grant în sumă de 23,5 mln euro, suplimentat ulterior de Uniunea Europeană cu 10,12 mln euro, au precizat surse de la Ministerul Finanțelor.

Scopul proiectului constă în reabilitarea și extinderea infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare în raionul Cahul. Această activitate va aduce rezultate tangibile directe populației din raionul Cahul, prin minimizarea riscurilor pentru sănătate, vizând autoritățile administrației publice locale (municipalitatea Cahul, raionul Cahul, satele Cotihana și Crihana Veche), SA Apă Canal Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și societatea civilă, precum și va permite îmbunătățirea protecției mediului și utilizarea mai inteligentă a resurselor naturale. 

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va însuma 36,4 mln euro asistență nerambursabilă, inclusiv 12,9 mln euro contribuția Uniunii Europene.