Publică un anunț
piatasud.md

Rectorul Universităţii din Cahul: Oferim studii de un nivel de calitate cu nimic mai prejos decât alte universităţi

În contextul demarării sesiunii de Admitere la Universitatea de Stat din Cahul, rectorul instituţiei vine cu o îndrumare către tinerii absolvenţi ai liceelor.

„În primul rând, orișicare absolvent de liceu sau colegiu care vrea sa-și continue studiile, urmează să își pună câteva întrebări foarte responsabile și să găsească la dânsele răspuns. Problema ar fi: Nu unde sa învăț… da ce carieră aș dori să îmi făuresc. Cum doresc eu să îmi construiesc această carieră? Ce vreau să devin și chiar, unde aș vrea să lucrez? Ce post aș vrea să apuc în acea organizație, instituție, etc. Iată răspunzând la aceste întrebări se va cristaliza și răspunsul la întrebarea – Unde să înveți?” a declarat domnul Andrei Popa în cadrul emisiunii „inDIRECT” din 18 iulie a.c.

Totodată, domnul rector a atras atenţia asupra plusurilor de a învăţa la Cahul: „ Dacă e să vorbim despre specialitățile pe care le oferă universitatea noastră, eu consider că este mai bine să înveți aici, la Cahul!” 

În primul rând, cel mai mare plus este că studenţii studiază aproape de casă. 

„Universitatea noastră oferă studii de calitate și de un nivel de calitate cu nimic mai prejos decât alte universități. Universitatea este  acreditată, oferă programe care sânt autorizate de către ministerul educației, procesul didactic se desfășoară conform tuturor rigorilor și legislației în vigoare” a mai adăugat domnul Popa.

De asemenea, acesta a precizat că toate evaluările curente care au fost făcute de către organele abilitate au arătat că instituţia promovează şi oferă un proces didactic adecvat celuia ce se numește învățământ universitar de calitate.

„Cât  privește diploma universității noastre în comparație cu diplomele altor universități, ea este cu nimic mai prejos. Suntem universitate publica, Universitate de stat. Suntem universitate acreditată, iar ceea ce privește șansele de angajare ele nu depind de diploma ce este scrisă de acea instituții care ai finalizat-o ci de competența pe care studentul, absolventul învățământului superior a obținut-o pe parcursul anilor de studii.” a punctat Andrei Popa. 

Precizăm că pe 21 iulie, la Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul a demarat Sesiunea de Admitere pentru anul de studii 2014-2015. Informaţii adăugătoare despre sesiune pot fi găsite pe site-ul oficial al instituţiei – www.usch.md.  

Articole similare