Publică un anunț
piatasud.md

Reguli noi la traversarea frontierei cu Ucraina

Reguli noi la traversarea frontierei cu Ucraina

Cetățenii care planifică o călătorie în Ucraina trebuie să cunoască faptul că la punctele de trecere a frontierei trebuie să prezinte polița de asigurare pentru COVID-19. Ca să nu stea în autoizolare timp de 14 zile, vor prezenta rezultatul negativ al testării la noul coronavirus. Testul poate fi efectuat și în laboratoarele medicale ucrainene, în decurs de 48 de ore de la data traversării hotarului, transmite IPN.

Testul în laboratoarele din Republica Moldova trebuie să fie făcut cu cel mult 48 ore până la traversarea frontierei, iar rezultatele să fie într-o limbă de circulație internațională (preferabil în limba rusă sau engleză). Mecanismul respectiv a intrat în vigoare la 13 august și prevede exceptarea cetățenilor străini de la obligația izolării la domiciliu sau carantină la intrarea în Ucraina în baza prezentării rezultatului negativ al testării.

Tranzitarea teritoriului Ucrainei în ambele sensuri de către cetățenii Republicii Moldova, fără plasarea la autoizolare (observare) pentru o perioadă de 14 zile, poate fi realizată în baza prezentării unei dovezi a faptului că tranzitarea va fi efectuată pe parcursul a două zile (drept exemplu poate servi biletul de călătorie cu autocarul) și a poliței de asigurare pentru achitarea cheltuielilor legate de tratarea coronavirusului COVID-19.

Autoritățile ucrainene au extins perioada de carantină până la 31 august, cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștilor de protecție în locurile publice, menținerea distanței sociale și respectarea altor măsuri de protecție individuală, transmite jurnal.md .

În cazul apariției unor situații problematice, persoanele pot apela serviciul consular al Ambasadei Republicii Moldova la numărul de telefon +380-44-521-22-79 sau email: kiev@mfa.gov.md. În cazuri excepționale se va apela linia telefonică de urgență a Ambasadei + 38 068 384 2016 (activă 24/7, inclusiv WhatsApp și Viber).

Articole similare