Publică un anunț
piatasud.md

Republica Moldova are cea mai înaltă rată de tineri care nu au nici o ocupație

Republica Moldova are cea mai înaltă rată de tineri care nu au nici o ocupație

În Republica Moldova, rata tinerilor cu vârste între 15–29 ani care nu lucrează și nici nu învață este de circa 27%, transmite MOLDPRES.

Secretarul general al Consiliului Național al Tineretului din Republica Moldova, Roman Banari, a declarat că 27 la sută din totalul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani nu lucrează și nici nu învață. Potrivit lui, datele statistice oferite de Biroul Național de Statistică al Republicii Moldova arată că acest procent este ridicat în raport cu statele vecine.

„În România se atestă un procent de 20,9%, iar în Ucraina, procentul de tineri care nu învață și nu lucrează este mic, de 18,7%. Statul moldovean are cea mai înaltă rată de tineri care nu învață și nu lucrează din regiune”, a declarat Banari.

Potrivit statisticienilor moldoveni, 32 la sută dintre tinerii care nu au nici o formă de ocupație este reprezentat de tinerele femei, procentul de bărbați se află în jurul a 23,2 la sută.

Conform estimărilor făcute de experții în economie, ţările cu o rată a tinerilor care nu învață sau care nu lucrează de peste 20%, au pierderi ce depășesc 2% din PIB.

Articole similare