Publică un anunț
piatasud.md

Republica Moldova va primi peste 24 mln de euro de la Banca Mondială pentru procurarea vaccinurilor anticovid

Republica Moldova va primi peste 24 mln de euro de la Banca Mondială pentru procurarea vaccinurilor anticovid

 Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională, în suma de 24,8 milioane de euro, pentru Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, care va susține Guvernul de la Chișinău în asigurarea accesibilă și echitabilă a populației cu vaccinurile împotriva noului coronavirus.

Finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19, cu scopul de a acoperi 30% din populație pe parcursul etapelor 2 și 3 ale vaccinării. De asemenea, în cadrul finanțării respective va fi oferit suport de ordin tehnic și financiar pentru a vaccina 50% din cetățenii Republicii Moldova. „Finanțarea va facilita investițiile în sisteme de date, infrastructura lanțului frigorific, precum și în acțiuni de responsabilitate socială, pentru a asigura o reușită desfășurare a vaccinării”, indică un comunicat al Băncii Mondiale.

„Va fi susținută achiziționarea vaccinurilor din diferite surse, inclusiv procurarea directă de la producători, achiziționarea prin intermediul platformei COVAX și din alte state, a stocurilor excesive de vaccinuri, ținând cont de raportul calitate-preț, standardele de reglementare, capacitatea sistemului național de imunizare, precum și durata de livrare”, precizează sursa citată.

foto: thejakartapost.com

Articole similare