Publică un anunț
piatasud.md

Republica Moldova va recepționa un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

Republica Moldova va recepționa un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson

Republica Moldova va recepționa un lot de 150.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson, produs în SUA. Lotul va fi livrat prin intermediul platformei COVAX pe data de 12 iulie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, țara noastră urmează să recepționeze un lot total de 500.000 de doze de vaccin Johnson & Johnson prin platforma COVAX.

Serul este produs de compania americană farmaceutică Johnson &. Conform producătorului, produsul valorifică platforma de vaccinuri AdVac, o tehnologie unică care a fost utilizată și pentru dezvoltarea vaccinului împotriva maladiei Ebola, aprobat de Comisia Europeană. Vaccinul se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat decizia SUA de a dona țării noastre, prin intermediul platformei COVAX, a celor 500 de mii de doze.

Șefa statului a mulțumit Statelor Unite ale Americii pentru această donație importantă. „Mulțumim, de asemenea, tuturor țărilor care și-au unit, solidar, puterile pentru a sprijini platforma COVAX, făcând astfel posibil accesul la vaccin pentru cât mai multe state. Acum, trebuie să ne mobilizăm și noi și, la fel de solidar, să ne vaccinăm. Este singura șansă de a rămâne sănătoși – noi și apropiații noștri”, a menționat președintele Maia Sandu.

Mecanismul COVAX este condus de Gavi, Alianța Vaccinurilor, Coaliția pentru Inovații în Pregătire Epidemică (CEPI) și OMS, împreună cu UNICEF, care este lider al procurărilor și livrărilor de vaccinuri. Este unica inițiativa globală care lucrează cu guvernele și producătorii pentru a se asigura că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile în întreaga lume, atât pentru țările cu venituri mai mari, cât și pentru cele cu venituri mai mici.

Articole similare