Publică un anunț
piatasud.md

Restricțiile revin la Cahul din 1 octombrie. Sunt interzise nunțile, cumătriile și orișice alte activități publice

Ședința Comisiei Situații Excepționale în Sănătate Publică a raionului Cahul a decis introducerea unor restricții, care ar favoriza prevenirea și combaterea COVID-19. 

Printre restricțiile impuse de la 1 octombrie se enumeră: interzicerea pe toată perioada stării de urgență în sănătate publică, pe tot teritoriul raionului Cahul, organizarea adunărilor și/sau a evenimentelor în masă (culturale, de divertisment, religioase, sportive, sociale, publicitare etc. ); interzicerea organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire, petreceri etc.); interzicerea aflarea persoanelor pe terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.    

Totodată, se recomandă suspendarea manifestărilor cu caracter religios pe un termen de 14 zile sau desfășurarea strictă a întrunirilor la aer liber cu respectarea distanței fizice dintre participanți de minim 2 metri, transmisiunea live a ceremoniilor etc. 

De asemenea, Comisia nu a sistat activitatea piețelor din raion și nici activitatea transportatorilor, doar că îi obligă să activeze în strictă conformitate cu prevederile legale și cu respectarea tuturor condițiilor anti-epidemiologice.    

Deciziile autorităților vin după ce, pe 30 septembrie, în Moldova au fost depistate peste 1000 de noi cazuri de infectare. 

Pe 1 octombrie, în țară au fost atestate 1022 noi cazuri de infectare cu COVID-19. cele mai multe au fost atestate în mun. Chișinău – 489 cazuri. În raionul Cahul au fost înregistrate 21 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore.  

Articole similare