Publică un anunț
piatasud.md

Revoluție în lumea vehiculelor electrice: Baterii care se încarcă în doar 5 minute!

Revoluție în lumea vehiculelor electrice: Baterii care se încarcă în doar 5 minute!
© sursa:imagine simbol

Un startup britanic ar putea fi soluția la una dintre cele mai mari frustrări ale șoferilor de mașini electrice și anume timpul de așteptare pentru încărcarea bateriei, scrie playtech.ro.

Nyobolt, cu sediul în Cambridge, a dezvoltat o nouă baterie litiu-ion de 35 kWh, care a fost încărcată de la 10% la 80% în puțin peste patru minute și jumătate, în prima demonstrație live săptămâna trecută.

Aceasta este mult mai rapidă decât cele aproximativ 20 de minute necesare în prezent pentru unele mașini electrice care folosesc un încărcător rapid, cum ar fi Tesla Supercharger. Este, de asemenea, mult mai aproape de cele două minute necesare pentru a alimenta o mașină pe benzină.

Tehnologia inovatoare este rezultatul a 10 ani de cercetare condusă de Clare Grey, de la Universitatea din Cambridge, și de Sai Shivareddy, co-fondator și CEO al Nyobolt. Bateria se bazează pe un design care generează mai puțină căldură, făcând-o mai sigură și mai rapidă de încărcat.Materialele utilizate pentru anoduri permit un transfer mai rapid al electronilor, contribuind la viteza de încărcare. Nyobolt este în discuții cu 8 producători de mașini electrice pentru a le vinde bateriile.

Impactul asupra pieței și infrastructurii:

  • Timpurile de încărcare rapidă ar putea revoluționa industria vehiculelor electrice, făcându-le mai convenabile pentru o gamă mai largă de utilizatori.
  • Lipsa infrastructurii de încărcare publică rămâne o provocare, dar numărul de încărcătoare rapide este în creștere.
  • Colaborarea industriei este necesară pentru a implementa un număr mare de încărcătoare de mare putere și pentru a îmbunătăți rețeaua electrică.

Provocări și perspective:

  • Testarea independentă a demonstrat că bateriile Nyobolt pot menține peste 80% din capacitate după 4.000 de cicluri de încărcare rapidă (echivalentul a 965.600 km).
  • Provocarea principală este producția la scară largă a bateriilor, datorită disponibilității limitate a unor materiale cheie.
  • Alte obstacole în calea adoptării vehiculelor electrice includ anxietatea de autonomie și prețul mai ridicat al vehiculelor electrice.

Bateria Nyobolt are potențialul de a transforma industria vehiculelor electrice, făcând încărcarea mai rapidă și mai convenabilă. Cu toate acestea, producția la scară largă și infrastructura de încărcare adecvată rămân provocări majore.

Articole similare