Publică un anunț
piatasud.md

Rezonanță magnetică, Computer Tomograf și mamograf staționar – cu suportul României, curând la Cahul

Rezonanță magnetică, Computer Tomograf și mamograf staționar – cu suportul României, curând la Cahul

Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și protecției Sociale în raportul privind bilanțul primelor 100 de zile de activitate a Guvernului.

Potrivit acestuia, cu sprijinul Guvernului României urmează să fie extinse serviciile de diagnostic medical pentru copii și zonele de Nord și Sud, prin procurarea echipamentelor medicale moderne: 2 RMN, 2 TC și 2 mamografe staționare la Bălți și Cahul și 1 RMN pentru copii la Institutul Mamei și Copilului.

Totodată, autoritățile de la Chișinău și București lucrează la implementarea mobilității circulare a personalului medical în spitalele din România pentru medici și rezidenți din Republica Moldova.

De asemenea, este analizată posibilitatea achizițiilor comune de medicamente cu România, astfel încât R. Moldova să poată procura medicamente la un preț mai mic și de o calitate de nivel european.

Reamintim că în luna august, tot cu suportul României, la Cahul a fost lansat Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) care va deservi raioanele de sud a țării.

Articole similare