Publică un anunț
piatasud.md

Riscă până la 2 ani de pușcărie pentru că a avea carte de identitate românească falsă

Riscă până la 2 ani de pușcărie pentru că a avea carte de identitate românească falsă

O carte de identitate românească cu indici de falsificare a fost depistată de către polițiștii de frontieră din punctul de trecere Cahul.

Oamenii legii au dejucat astfel planul unui conațional de a se legitima în calitate de cetățean al României pe teritoriul Germaniei. Incidentul a fost semnalat ieri, 1 mai a.c., fiind întocmit proces verbal de constatare a infracțiunii cu privire la folosirea documentelor oficiale false.

Pe sensul de ieșire din țară la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Volkswagen Golf cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În timpul identificării persoanelor, unul din pasageri a prezentat o atitudine neliniștită pentru care polițistul de frontieră a luat decizia de a efectua controlul suplimentar.

Astfel că, tânărul în vârstă de 28 ani a extras din portmoneul personal cartea de identitate care ar fi eliberată de autoritățile de drept din România. Asupra documentului au fost identificate semne vizibile de falsificare. Audiat, moldoveanul originar din orașul Edineț a comunicat că și-a perfectat actul recent prin intermediul unei persoane necunoscute, contra sumei de 100 de euro.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru elucidarea cazului dat, dacă se va dovedi vinovăția bărbatul riscă o amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani, conform art. 361 al. 1 Cod Penal al RM.

Articole similare