Publică un anunț
piatasud.md

Riscă să plătească 160 mii lei pentru circa 40 kg de pește, prins ilegal în apele lacului Beleu

Riscă să plătească 160 mii lei pentru circa 40 kg de pește, prins ilegal în apele lacului Beleu

Doi conaționali riscă amenzi în mărime de peste 160 mii lei pentru braconaj piscicol. Aceștia au fost depistați la pescuit în lacul Beleu fără acte de identitate, fără înștiințare prealabilă și cel mai important, în perioada de prohibiție.

Astăzi, 13 iunie 2023, pe segmentul de responsabilitate al Sectorului Poliției de Frontieră Brînza s-a acționat pe linia de prevenire și combatere a pescuitului ilicit în apele de frontieră. În rezultat, pe malul lacului Beleu, polițiștii de frontieră au surprins doi bărbați în timp ce scoteau din apă plase cu pește. Persoanele nu dețineau niciun document de identitate, din spusele lor ar fi locuitori ai satului Slobozia-Mare, raionul Cahul. 

Până a fi depistați, conaționalii au reușit să prindă circa 40 kg de pește de diferite specii. Cu ei aveau opt plase monofilament cu lungimea totală de 800 metri.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, bărbații au fost amendați cu câte 12 u.c. (art. 332, al.1, CC RM). Persoanele depistate, peștele și plasele au fost transmise Inspecției pentru protecția mediului Cahul, în vederea continuării cercetărilor și luării măsurii legale ce se impune pentru braconaj piscicol.

De punctat: angajații Poliției de Frontieră colaborează cu alte instituții abilitate pentru a asigura protecția resurselor naturale piscicole, prin prevenirea și combaterea pescuitului ilegal. În timpul perioadei de prohibiție, polițiștii de frontieră își intensifică acțiunile, fiind conștienți de consecințele grave ale braconajului în apele de frontieră.

Articole similare