Publică un anunț
piatasud.md

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat! R. Moldova, în continuare în afara zonei galbene

România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat! R. Moldova, în continuare în afara zonei galbene

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Republica Moldova se menține, în continuare, în afara statelor incluse în așa numita zonă galbenă, pentru care este obligatoriu regimul de carantină la intrarea în România. Astfel, moldovenii cu cetățenie română pot călători liber peste Prut. 

În schimb, cetățenii cu pașapoarte biometrice ai Republicii Moldova vor fi în continuare obligați să respecte măsura izolării pentru 14 zile, atunci când merg în țara vecină, chiar dacă suntem în afara listei cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit Ambasadei României la Chișinău, „eliminarea Republicii Moldova din Lista țărilor / zonelor cu risc epidemiologic ridicat nu modifică condițiile de intrare în România”. Intrarea în România vi se va permite doar dacă vă încadrați în excepțiile prevăzute de legislația în vigoare. Mai exact, pentru a fi exceptați de la măsura carantinei, trebuie să nu vă fi aflat, în ultimele 14 zile, într-una sau mai multe zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, sunt permise deplasările care vizează evenimentele legate de căsătorie, naștere sau deces ori cele în scop medical, care nu suportă amânare.

Lista a fost actualizată de către Guvernul României în data de 10 mai. Persoanele care s-au vaccinat sau care au avut COVID în ultimele 3 luni sunt scutite de carantină.

Totodată, Guvernul de la București a prelungit pentru încă 30 de zile starea de alertă instituită pe teritoriul României, deși a a anunțat în același timp unele măsuri de relaxare.

Sursa: http://tv8.md

Articole similare