Publică un anunț
piatasud.md

România donează 10 tone de dezinfectant și echipament de protecție pentru Cahul

România donează 10 tone de dezinfectant și echipament de protecție pentru Cahul

O nouă donație din România a trecut Prutul pentru a ajuta R.Moldova în lupta cu COVID-19.

Despre aceasta a anunțat pe Facebook, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României, Ana Guțu, transmite radiochisinau.md.

„Am trecut Prutul….cu greu, dar am reușit! 10 tone de hipoclorit, donație de echipamente medicale de protecție au ajuns la primăria Cahul. Mulțumim primarului Nicolae Dandiș și doamnei consul al României din Cahul Anca Corfu pentru diligențe. Mulțumim respectuos întreprinderii Chimcomplex, Episcopiei Dunării de Jos, profesorilor Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru generozitate. Exprimăm gratitudinea europarlamentarului român domnului Eugen Tomac pentru contribuția substanțială la realizarea acestei misiuni umanitare în Republica Moldova”, a afirmat Ana Guțu. 

Menționăm că, recent, 35.000 de viziere au ajuns în R.Moldova din România, grație Asociației „Voci pentru Democrație și Justiție” (VeDemJust) și voluntarilor din cadrul „Vă ajutăm din Cluj!”. De asemenea, tot pentru combaterea pandemiei, Guvernul României a oferit un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro. Și zeci de medici de peste Prut au muncit timp de două săptămâni alături de colegii din R.Moldova pentru a ajuta în lupta împotriva COVID-19. 

Articole similare