Publică un anunț
piatasud.md

România va dona Republicii Moldova încă o sută de mii de doze de vaccin

România va dona Republicii Moldova încă o sută de mii de doze de vaccin

România va oferi țării noastre încă o donație de o sută de mii de doze de vaccin, transmite MOLDPRES cu referire la pagina oficială a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

De asemenea, autoritățile de la București au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, începând cu această lună, R. Moldova va putea cumpăra cantitățile necesare de vaccin din loturile disponibile în România, la prețul negociat de Uniunea Europeană.

„Solicit Guvernului să deschidă și să anunțe posibilitatea de a se vaccina pentru toate categoriile de cetățeni, așa încât să imunizăm mai repede cât mai mulți oameni. Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, în special purtarea măștii, reprezintă calea prin care putem reveni la normalitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați și să puneți umărul la eforturile comune de oprire a pandemiei”, scrie pe pagina șefului statului.

„Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini. Le mulțumesc din suflet domnului președinte Klaus Iohannis, prim-ministrului Florin Cîțu, tuturor românilor pentru ajutorul imens în aceste vremuri”, arată sursa citată.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, până astăzi, circa 133 mii de persoane au primit prima doză de vaccin sau 4% din populație. De la începutul pandemiei, în ţară au fost înregistrate 251.504 cazuri de COVID-19, iar 5869 de persoane au decedat din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus.

Articole similare