Publică un anunț
piatasud.md

S-au ales cu dosare penale pentru omorul unui porc mistreț și a unei căprioare // VIDEO

S-au ales cu dosare penale pentru omorul unui porc mistreț și a unei căprioare // VIDEO

Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au documentat în detalii sesizările parvenite din partea locuitorilor satelor Manta și Pașcani, precum că în regiune se practică braconajul cinegetic și piscicol.

În rezultatul acționării prompte, conform informațiilor acumulate, au fost reținuți în flagrant doi locuitori ai raionului Cahul, care reușiseră să prindă un porc mistreț, o gâscă sălbatică și să jupoaie o căprioară.

Pe parcursul zilei de ieri, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul au fost formate echipaje mixte din cadrul Direcției care au intervenit cu un șir de măsuri pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților la frontieră.  Astfel, pe malul lacului Manta a fost observată o ambarcațiune cu motor și două persoane. În timpul descărcării bunurilor din barcă într-o unitate de transport, polițiștii au intervenit în forță pentru a nu permite evadarea acestora. 

La fața locului au fost reținuți doi cetățeni moldoveni cu vârste de 36 și 46 de ani, fiind legitimați ca locuitori ai raionului Cahul. La verificarea încărcăturii, polițiștii de frontieră au depistat un porc mistreț și o gâscă sălbatică, dar și un pachet cu carne, din spusele uneia din persoane ar fi de căprioară.

Totodată, a fost găsită o armă de vânătoare care vizibil prezenta reconstrucție a acesteia, ceea ce este strict interzis prin lege, dar și 46 de lațuri, confecționate pentru prinderea animalelor.

Venim cu un apel către amatorii de vânătoare și pescuit, inclusiv vânători și pescari cu acte în regulă, prezentați responsabilitate și desfășurați aceste îndeletniciri doar în limita prevederilor legale. Orice abatere atrage răspundere penală și contravențională. Totodată, trebuie să conștientizați urmările grave care le produceți mediului înconjurător. Poliția de Frontieră mulțumește cetățenilor care nu au rămas pasivi la astfel de ilegalități și împreună, unindu-ne eforturile, luptăm pentru protecția și dezvoltarea faunei și florei în zona de frontieră” se spune în comunicatul Poliției de Frontieră.

În baza celor depistate, au fost anunțați și solicitată prezența în regiune a reprezentanților Inspectoratului pentru Protecția Mediului și celor de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor pentru documentarea cazului pe linia lor de activitate.

Cercetările în continuare sunt efectuate sub aspectul de comitere a infracțiunii de vânat ilegal.

Articole similare