Publică un anunț
piatasud.md

„Să refaci o piesă legendară e un risc”: Cum au reînviat Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg piesa „Ce seară minunată”// VIDEO

Au dat un suflu nou piesei „Ce seară minunată”. Kapushon, Valera Leovskii și Ian Raiburg și-au unit talentul și au lansat un remake melodiei devenită celebră datorită interpretării lui Ion Suruceanu.

În doar două zile, noua versiune a cântecului „Ce seară minunată” a strâns aproape 40 de mii de vizualizări și zeci de comentarii de apreciere.

Ideea de a reînvia „Ce seară minunată” a venit în pandemie, a povestit Kapushon:

„Am gândit această piesă în primăvara anului 2020. Eu, Valera Leovskii și Roma Beats – producătorul instrumentalului și inginerul de sunet din studioul Mareshow. Ne place la toți 3 acest cântec și încercam să îi găsim o direcție nouă, împletind-o cu rap recitativ. Însă atunci am lăsat ideea deoparte, fiecare dintre noi, ocupându-se de alte materiale. La sfârșitul lunii februarie din acest an, ne-am strâns toți 3 în studio cu ideea de a crea un album în 3. Atunci am strâns tot felul de demo-uri care le aveam începute și am căutat să compunem altele noi. Atunci ne-am amintit de ideea de refacere a piesei „Ce Seară Minunată” și am zis că acum e momentul. După ce am primit acordul de la domnul Raiburg, ne-am apucat de treabă. Îi mulțumim domnului Ian pentru acordul să și participe pe refrenul ei”.

Noua versiune a piesei devenite șlagăr a fost o adevărată provocare pentru artiști:

„Să refaci o piesă legendară e întotdeauna un risc, fiindcă originalul unei piese cunoscute rămâne pentru totdeauna cea mai bună variantă a piesei. Ne gândeam să o facem într-un fel să nu-i schimbăm mult atmosfera piesei inițiale, dar să și aibă un suflu nou și versurile noastre să fie pe măsură. Să nu fie prea pretențioase, dar nici prea simple, să fie aproape de ce facem noi de obicei și nici prea diferit, astfel ca să prindă și pe cei care ne ascultă pe noi, dar și pe cei care iubesc această piesă și creația în întregime a domnului Raiburg”, a povestit Kapushon.

Kapushon a explicat că videoclipul surprinde povestea de dragoste a doi tineri:

„Conceptul clipului și în general, scenariul, regia îi aparține în totalitate regizorului Victor Pietraru, cu care eu am mai filmat în trecut pentru piesele „Cine cântă iarăși pe la sate”, „În satul meu se lasă toamna” și „Driving home for Christmas”. La fel și Valera are două videoclipuri lucrate cu Victor Pietraru: „Undeva” și „Pavaroate”. Victor a venit cu ideea poveștii despre doi îndrăgostiți, unde tânăra este însărcinată și fuge de acasă cu iubitul ei. Pe noi ne-a emoționat din start și am zis să o facem”.

Nouă versiune a șlagărului „Ce seară minunată” va fi inclusă în albumul „Maturi” al lui Kapushon și Valera Leovskii, ce va fi lansat în curând.

Articole similare